„Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari…” Luca 10:30  

   Tâlharii contemporani și-au modernizat tehnicile și modul de acțiune. Rar mai folosesc bâte și ciomege. Da, sunt altfel de tâlhari astăzi. Se adună doi sau trei și jefuiesc pe câte unul: îl dezbracă de toată reputația, de toată demnitatea. Defăimarea lor îl dezgolesc pe bietul om, care umblă gol prin mijlocul nostru și nu știe că e dezbrăcat. Încearcă să zâmbească, dar se sperie când se lovește de privirile reci ale cunoscătorilor. Cât timp acest om a zăcut acolo singur pe moarte? Cât timp a stat acolo întrebându-se: „Oare cât voi mai rezista? Cât voi mai putea suporta durerea?”

   Te-ai simțit vreodată în situația aceasta? Poate ai avut momente în viață, în care ai avut de-a face cu acest gen de tâlhari. Poate la fel ca preotul și levitul, cei apropiați care cunoșteau situația ta, doar au venit, au văzut și au plecat. Poate au venit, au văzut, ți-au luat ideea de afaceri și au plecat. Au venit, au văzut, ți-au furat rețeta de sarmale și au plecat. Au venit, au văzut, ți-au răpit speranța și au plecat. Din păcate, deseori cei apropiați ne iubesc și trec pe lângă.

„…l-au dezbrăcat, l-au jefuit, l-au bătut zdravăn şi l-au lăsat pe jumătate mort” (Biblia KJV, Traducerea greacă ). 

   Vreau să îți transmit un mesaj de resuscitare. Există o mică fereastră de speranță în textul acesta pentru cel năpăstuit. Chiar acum le poți spune celor care te-au lovit, rănit și părăsit: nu mă lăsați pe jumate mort. Dacă sunt pe jumate mort, asta înseamnă că sunt pe jumate viu. Am lacrimi în ochi, dar sunt doar pe jumate mort. Sunt descurajat, sunt bolnav, dar sunt doar pe jumate mort. Nu mă scoateți din calcul, pentru că mă bazez pe cealaltă jumătate!

   Poate treci chiar acum prin momente în care alții nu mai cred că te poți ridica, poate nici chiar tu nu mai crezi în tine. Dragul meu, nu uita: ești doar pe jumate mort! Spune-ți asta în fiecare zi: O să-mi revin! Sunt doar pe jumătate mort. Chiar dacă am trecut prin șomaj, prin faliment, am să mă ridic. Chiar dacă am trecut prin chimioterapie, am să mă ridic. Chiar dacă am trecut printr-un divorț, am să mă ridic. Fă din mesajul biblic din Apocalipsa 3:2, o realitate zilnică: „Veghează și întărește ce rămâne, care e pe moarte…!”

 

Doamne, în mine,
Mai umblă o pasăre,
Lovită de zbor…

(Versuri: Constantin Păun, Umbrela Generalului)

Doar pe jumătate mort. Un mesaj de resuscitare

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *