În pilda judecătorului nedrept din Luca 18, Domnul Isus vrea să ne învețe prin exemplul femeii văduve faptul că există lucruri în viață pentru care merită să aștepți. Vrea să ne spună că este o diferență enormă între lucrurile care vin repede și cele care vin anevoie. Vrea să știm că lucrurile care vin prea repede, deseori nu le apreciem, nu le îngrijim la fel. Dacă nu avem răbdare, azi ne vom cumpăra ce vrem, iar mâine vom cerși pentru ce ne trebui. În mod special Domnul Isus vorbește despre perseverența în rugăciune. A venit la judecător cu problema ei, iar el a ignorat-o constant. În trecutul îndepărtat, o femeie văduvă nu avea voce. Nu avea niciun drept. Isus a dorit să ne arate cât de lipsită de putere era această femeie. Și mai ridicol e faptul că ea credea că judecătorul ar fi băgat-o în seamă.

    Iubesc însă perseverența ei. Dimineața ajungea la prima oră în fața tribunalului: „- Domnule judecător, eu am ajuns, sunt aici!” Seara, când judecătorul cobora scările, ea îl aștepta tot acolo. Femeia aceasta nu a putut niciodată să accepte un Nu. Foarte puțini oameni supraviețuiesc după ce sunt respinși și ignorați. Dar nu ea. Atitudinea ei l-a epuizat pe acel judecător rău și neevlavios. ” – Sunt o femeie mică, dar mă voi lupta!” spunea fiecare celulă din corpul ei. Exemplul ei îmi spune astăzi că rugăciunea continuă și fermă va schimba părerea lui Dumnezeu în dreptul tău. Pe cât de uimitoare ți se pare această afirmație, pe atât de adevărată este. Amintește-ți de Isaia care vine la împăratul Ezechia cu decizia lui Dumnezeu în dreptul lui: Pregătește-te că vei muri! Dar Ezechia știa ceva despre rugăciune ce mulți nu știu. S-a întors cu fața la perete, a strigat stăruitor spre Dumnezeu și El, miraculos, i-a oferit 15 ani în plus.

    Când te rogi și ceri un lucru nobil, cât de mult îți dorești ceea ce ceri? Pentru că în funcție de asta vei primi răspuns. Avem un Dumnezeu care se răzgândește. Biblia spune că Dumnezeu s-a căit. De ce crezi că David s-a rugat lui Dumnezeu să nu îi ia viața copilului apărut în urma păcatului lui cu Bat-Șeba? Chiar dacă nu a reușit să schimbe decizia, David știa ceva despre rugăciune ce mulți nu știu și nici nu vor ști: că dacă ar fi existat vreo cale ca acel copil să nu moară, rugăciunea insistentă era cheia.

    Rugăciunea spusă cu pasiune va schimba verdictul lui Dumnezeu rostit în dreptul tău. Și totuși există atât de puține rugăciune rostite cu pasiune. Se spune că cei mai răi oameni de pe pământ, în momentul în care se întorc la Dumnezeu devin cei mai buni creștini. De ce oare? Sunt oameni pasionați. Pasiunea au avut-o dintotdeauna, și înainte când jefuiau un om și acum când se roagă și vorbesc despre El. Vreau să înțelegi că pasiunea ta e ceea ce îl mișcă pe Dumnezeu. Diavolul este interesat să ți-o distrugă. Din păcate mulți nu mai cred în rugăciune…se bazează prea des pe relații, pile, bani, intelectul lor. Oare ce se întâmplă în biserici de oamenii nu se mai roagă cu pasiune? Poate au uitat faptul că oamenii perseverenți primesc în viață lucruri pe care alții nu le vor primi niciodată. Să nu îți fie frică să te rogi! Roagă-te mereu cu pasiune. La urma urmei, rugăciunea scurtă e mai bună decât lipsa rugăciunii. 

 

Reuters foto/Potus VP

De ce oare nu mai cred oamenii în rugăciune?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *