În urmă, Pavel a intrat în sinagogă, unde vorbea cu îndrăzneală… și Dumnezeu făcea minuni nemaipomenite prin mâinile lui… Faptele Apostolilor 19:8,11

   Pasiunea contează. Nimic și nimeni nu te poate opri în viață dacă o ai. Nu contează la ce proiect lucrezi, nu e important ce vârstă ai. Tot ce contează e pasiunea. Pavel nu a început în metropola Efes, dar a ajuns acolo. A început în dezolanta pustie a Arabiei. Pasiunea a fost cea care l-a condus pe David de la pășune la palat. El nu a făcut ceva doar pentru că cineva se uita la el. David se lupta cu leul dar nimeni nu-l vedea, însă la final pasiunea i-a făcut publică biruința lui împotriva lui Goliat.

   Pasiunea din tine așteaptă un loc măreț unde să fie dezlănțuită. Dar dacă nu o valorifici în locul anonim în care ești, de ce ai dori promovarea într-un loc însemnat? Atâția oamenii plini de pasiune își doresc locul tău, pe care poate chiar acum tu îl disprețuiești. Lipsa pasiunii va duce în final la pierderea locului tău. Diavolul va dori să îți distrugă propria pasiune prin rătăcirea zilnică în chestiuni secundare și mărunte.

   Nu lăsa ca alte persoane lipsite de pasiune să reducă la minim pasiunea ta. Trebuie să îți păstrezi pasiunea. Pentru că ea se pierde ușor. În general se pierde prin lipsa practicii. Se pierde când doar te rogi, dar nu practici rugăciunea. Când doar iubești, dar nu ești iubitor. Când doar muncești, dar nu te bucuri de munca ta.

   Poate te rogi și nu simți nimic. Dacă te-ai ruga două minute, poate ai simți pacea pentru două minute, iar mâine vei dori să te rogi cinci minute. Vei citi un singur verset biblic astăzi, iar mâine poate vei dori să citești două. Trebuie să realizezi că ți-ai pierdut pasiunea în momentul în care ai refuzat să o mai practici. Chiar și sfinții își pierd pasiunea fără practică. David a pierdut-o. Undeva pe un acoperiș. Și tu o poți pierde. Dacă s-a întâmplat asta, roagă-te: Doamne, vreau pasiunea mea înapoi!

 

Inamicul public al diavolului: pasiunea.

Comentarii