Într-o societate atât de diversă, creștinul este chemat de Domnul Iisus să facă ucenici, dar în același timp în mintea lui e prezentă teama că odată ieșind în lume va fi întinat de ea. În fața celor două paradigme, unii susțin izolarea de lume pentru a putea fi în siguranță. Astfel suntem învățați să fim mai buni prin evitarea lumii. Suntem sfinți în măsura în care nu participăm la anumite activități. De fapt, avem dovezi care confirmă faptul că biserica e singura organizație din lume care definește succesul prin ceea ce nu face. 

   Din păcate mulți dintre noi suntem membri simpli ai unei biserici, având mai puțin impact asupra lumii, decât atunci când nu îl cunoșteam pe Dumnezeu. Și paradoxal, în ciuda celor mai bune intenții ale noastre n-am îndepărtat de misiunea noastră. Avem botezuri la care sunt mai mulți pastori prezenți decât candidați. Richard Wurmbrand spunea că un foc care nu arde nu e foc, un râu care nu curge nu e râu, iar un creștin care nu face misiune nu e creștin. Ori misionezi, ori demisionezi! În orice caz, e dificil să acceptăm asta.

   Într-o seară povesteam unei familii apropiate că am fost chemat să predic Evanghelia unor bătrâni dintr-un sat transilvănean. Un sat golit de tineri. În timp ce îi povesteam despre situația trăită acolo, Alex unul dintre copii, care luase parte la discuție mă întrerupe: „- Pastore, dacă ar fi după mine, i-aș cere lui Dumnezeu să-i facă să dispară pe toți acești bătrâni votanți PSD, care oricum nu se mai pot schimba!” Am fost toți șocați de răspunsul lui. Dar m-am gândit mai bine: noi nu avem curajul să spunem ca Dumnezeu să-i nimicească și să-i ardă în foc pe toți bătrânii îndârjiți, sau pe toți musulmanii cruzi, dar dacă nu le ducem Evanghelia, oare nu vor merge tot acolo? Ați găsit undeva în Scriptură ideea că misiunea reprezintă un program opțional al Bisericii, păstrat doar pentru o categorie mai privilegiată din interiorul ei? Dimpotrivă, noi toți suntem datori față de fiecare persoană pierdută. În plus, facerea de ucenici nu e o chemare ca alții să vină la noi pentru a auzi Evanghelia, ci o poruncă ca noi să mergem la ei.

   Ca să faci asta e nevoie să-i pui gând rău stilului tău de viață. Să faci ceva diferit pentru Dumnezeu. Ceva ce nu ai mai făcut. Pentru început te poți implica în proiectul 7000 de ucenici pentru Hristos, un proiect care va fi prezentat în curând în mediul online românesc. Ai primit o poruncă de la Marele Mântuitor. Ferice de tine dacă ea va fi transformată într-o chemare. Fii binecuvântat!

Misionezi sau demisionezi?

Comentarii