Recent, în Manhattan, a luat ființă prima biserică-cafenea. Acest tip de biserică adventistă și-a deschis porțile pentru primul său serviciu oficial. La intrarea în biserică devine evident faptul că aceasta nu este o biserică convențională. În loc de bănci, mesele rotunde ocupă spațiul iar închinarea este condusă pe o platformă. Membrii sunt îmbrăcați formal sau informal, muzica este modernă, serviciul este interactiv, iar Școala de Sabat are loc la prânz după serviciul divin de închinare. Acesta este și scopul, potrivit organizatorilor.

   Biserica MyGen este creația pastorului Ricardo Bain, a căror studii doctorale s-au axat pe slujirea tineretului. Biserica a fost organizată ca un răspuns la realitatea părăsirii bisericii a unui număr tot mai mare de tineri. Biserica-cafenea prevede angajarea tinerilor și a adulților în misiune pe străzile orașului New York.

   În ciuda faptului că multe voci au dubii serioase în privința păstrării tinerilor prin aceste întâlniri moderne, Yeiri Robert, membru al comitetului organizator al bisericii MyGen, consideră că această biserică este un spațiu primitor pentru tineri, în care ei pot să vorbească despre problemele dificile pe care nu le pot discuta confortabil în mediul lor de origine, iar în opinia lui acest fapt este unul dintre cele mai mari avantaje al acestei biserici de tip cafe-bar.

Biserica noastră este un spațiu în care Dumnezeu poate fi venerat într-un mediu interactiv, o congregație care atrage generația millennials și care aduce înapoi pe foștii membri, au afirmat liderii echipei MyGen.

Info: Adventist Review

Prima biserică-cafenea adventistă din New York

Comentarii