Dragul meu prieten, sunt convins că trăim într-o lume în care oamenii se judecă după poza de profil. Însă vreau să crezi că o poză pe facebook, nu reprezintă povestea ta. Ce vede lumea acolo nu se numește poveste de viață, ci episoade incomplete din ea. Uneori oamenii vor vedea scene frânte din viața ta și vor pretinde că te cunosc. Dar niciodată episodul nu reprezintă povestea ta.

Privește firul vieții lui Iosif. Ce scene teribile. Vezi o groapă, 20 de arginți și o temniță. Însă finalul ne prezintă povestea unui om care salvează națiuni întregi de la foamete. Dacă privești la traseul vieții lui Isus, ce vezi? Poate un grajd, o cunună de spini, o cruce. Dar toate acestea sunt doar scene care nu reprezintă întreaga poveste. Povestea lui conține un final de slavă.

Aș vrea să crezi că scenele nefericite din viața ta, nu reprezintă povestea ta. Aș vrea să fii convins că viața ne învață faptul că mereu e mai mult decât poți să vezi. Nu trage concluzii imature despre tine și nici despre alții.

Mă doare faptul că foarte mulți oameni din jurul tău nu doresc să cunoască povestea ta, doar pentru simplu motiv că au rămas blocați pe o anumită scenă din viața ta. Dar dacă Dumnezeu ne-ar trata doar după anumite momente sporadice din viața noastră, niciunul dintre noi nu ar putea fi găsit vrednic de mila Lui. Fariseul de exemplu, privea la vameș cu dispreț, ucenicii priveau la Maria Magdalena cu o aspră judecată, pentru că toți vedeau doar scene. Însă doar Unul Singur cunoștea povestea. De aceea, nu te supăra pentru faptul că ești bârfit. Oamenii fac asta pentru că ei nu cunosc povestea ta, ci doar diferite scene.

Dacă în acest moment te confrunți cu singurătatea și ți-ai pierdut direcția, e timpul să-i spui sufletului tău: Scenele de azi nu reprezintă povestea mea! Trebuie să fie mai mult decât pot să văd acum. Repetă mereu și mereu acest adevăr suprem din Romani cap.8:

Suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de tine.

Scrisoare către prietenul meu căzut

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *